top of page
Street Glide 2008
Street Glide 2008

Allereerst is er op deze motor een Big Bore kit gezet van S&S. Daardoor wordt de motor 110 c.i. groot. De kit bestaat uit cilinders en mooie cp zuigers. Door deze zuigers in combinatie met de cilinders gaat de compressie na naar 1 op 10,5 wat de motor lekker vindt. Omdat eigenaar Petie een motor wil met topvermogen gebruikt ik een S&S Chest upgrade kit met 585 EZ start nokkenassen.

Voor de injectie gebruik ik deze keer een Thundermax computer. In dit geval makkelijker omdat ik geen zin heb om de motor zwaar te belasten met de nieuwe zuigers en cilinders. Als de motor is ingereden laat ik de motor terug komen om hem goed af te stellen, eerst even rustig inrijden dus. Wel wat gerold op de bank en de air fuel redelijk goed gezet tot 1/2 gas.

De eigenaar wilde toch ook de S&S koppen en deze heb ik met 700 km op de zuigers gemonteerd. Ik ben niet blij met het uitlaatje die zorgt voor wat negatief koppel onderin maar daar komt binnenkort ook een andere voor.

image0 6.jpeg

Het resultaat mag er zijn. Zelfs nog de standaard throttle bodie en een uitlaat die ik niet helemaal vertrouw toch een bult vermogen en missie geslaagd !

Used parts

S&S 110 kit, Chest upgrade met 585 ez start cams en S&S 89 cc cilinder koppen

COVER.JPG

Is there an article about this engine written in Bigtwin?

click here to read. 

Bigtwin article

If the link doesn't work, then there is no Bigtwin article!

Used Laser Stage : 

bottom of page